Ciasta deserowe
Ciasta deserowe znajdujące się w ofercie Ciastkarni „Sara” są chętnie wybieranymi wypiekami przez klientów lubiących tradycyjne, znane ciasta oraz popularne smaki. Ciasta te dostępne są w formie zgrabnych kostek oraz klasycznych rolad. Opierają się na naturalnych składnikach i tradycyjnych przepisach, często charakteryzują się dodatkiem kremów lub bitej śmietany.
W ofercie ciast deserowych znajdują się ponadczasowe, tradycyjne serniki, rolady z makiem, szarlotki, W-Z oraz ciasta inspirowane popularnymi smakami: Snickers, Lion czy Kinder Bueno. Będą stanowić doskonałą propozycję ciast serwowanych w czasie świąt, weekendowej wizyty gości lub jako słodki prezent dla ukochanej babci. Ciasta deserowe to także dobry pomysł na słodki podwieczorek lub tak zwane ciasto do kawy – sprawdzą się w roli słodkiej przyjemności na co dzień. Dla osób ceniących różnorodność na słodkim stole, doskonałym uzupełnieniem oferty ciast deserowych będą ciasta pieczone, na przykład babki, tarty z owocami czy w sezonie letnim – klasyczny Kruszon z agrestem, obficie obsypany cukrem pudrem, przełamującym kwaśny smak owoców.
Jak podawać ciasta deserowe?
Zgrabny kształt kostki lub podłużnej rolady podpowiada najwygodniejszy, a jednocześnie elegancki sposób podawania ciast deserowych. Po wyjęciu z opakowania ciasto należy pokroić na porcje, a następnie przełożyć na paterę lub talerzyk. W czasie spotkań w większym gronie, ciasta deserowe ułożone na paterze będą dobrze wyglądać w towarzystwie drobnych ciastek na wagę, sztukowanych lub bankietowych. Babeczki i muffinki długo utrzymają swój nienaganny kształt i wygląd, ustawione przy „suchych” ciastach, jak na przykład bezy i placki drożdżowe.