Torty
Torty wypiekane i zdobione w Ciastkarniach „Sara” dostępne są jako gotowe modele wypieków, jednak można także skorzystać z możliwości przygotowania tortów na zamówienie – klient wybiera nie tylko wielkość i wagę tortu, ale także krem, wykończenie oraz sposób dekoracji. Za wykończenie każdego tortu osobiście odpowiada główny cukiernik Ciastkarni „Sara” – zapewnia to nie tylko kunsztowne zdobienia, ale także najwyższą jakość wykonania dekoracji. Poza klasycznymi smakami tortów: czekoladowym, śmietankowym, bezowym lub owocowym – klienci mogą zamówić w cukierni wymarzony smak. Indywidualne zamówienia na torty oznaczają także, że na etapie wypiekania można dodać lub wyeliminować konkretny składnik.
Coraz większą popularnością wśród klientów cieszą się torty 3D, które nie są zarezerwowane wyłącznie dla dzieci! To także słodkie prezenty z okazji okrągłych urodzin, rocznicy ślubu albo jubileuszu przedsiębiorstwa.
Zamawianie tortu
Zamawiając tort w cukierni, ciężko jest wyobrazić sobie jego wielkość czy wagę. Aby zamówić odpowiedni rozmiar tortu, należy przyjąć, że porcja tortu to około 15 dkg. Można także przeliczać gotową wielkość okrągłego tortu na gości: wypiek o wadze około 1,5 kg będzie odpowiedni dla około 10 osób, waga około 2,7 kg – dla maksymalnie 20 osób, a tort 5 kg będzie optymalny dla około 40 gości. Należy także mieć na uwadze, że torty prostokątne są cięższe i mały tort w tym kształcie będzie ważył około 2 kg. Jeśli tort będzie jedzony przez dzieci, warto poinformować o tym cukiernię – biszkopt zostanie nasączony bezalkoholowym ponczem.